top of page

Ons team 19e op EK Ballonvaren

Met een vol team (6 man sterk) ging Jan Oudenampsen op pad naar het Europees Kampioenschap in Hongarije. Voor Sanne en Caroline een ultieme ervaring om zich voor te bereiden op het dames EK in September.

De weersomstandigheden waren zwaar, het was erg warm, wat ook als gevolg had dat Sanne niet als co-piloot in de mand met Jan mee kon.

Nieuwe team omstandigheden waarbij Sanne vanaf de grond de tactische besprekingen met Jan deed en vervolgens op de grond mee reed met de auto waar ze samen met Caroline de nodige informatie doorgaf.

De nodige tegenslagen nog voor de competitie lieten ons niet uit het veld slaan. Al was een kapotte volgauto en een kapotte brander op de avond voor de general briefing wel een grote uitdaging. Wat geweldig om te merken dat er zoveel mensen om het team heen klaar stonden om te helpen. Rik Baan zette zowel zijn auto’s als zijn team in om ons weer terug op de camping te krijgen. De organisatie stond de volgende ochtend voor dag en dauw op de stoep om mee te rijden naar de garage. Lindsay Muir heeft er alles aan gedaan om hulp voor ons te regelen om de brander gemaakt te krijgen.

Gelukkig hadden we een uur voor de general briefing een brander die het weer deed en een huurauto voor de trailer en konden we tussen 100 andere ballonnen aan de start verschijnen.

De wedstrijdleider wist ervoor te zorgen om in opdrachten die we al vaker gedaan hadden toch onverwachte twists te verwerken waardoor er belangrijke tactische keuzes gemaakt moesten worden.

Een vaart bestaat vaak uit meerdere opdrachten die in volgorde of door elkaar uit gevoerd kunnen worden. Deze wedstrijd werden vaak de opdrachten zo opgegeven dat het mogelijk was om ze door elkaar te varen.

Het hele team was super betrokken bij de prestaties. Voor het vertrek hadden we met elkaar besproken dat we super trots zouden zijn als we bij de eerste 50 zouden eindigen en een gat in de lucht zouden springen als we bij de eerste 30 zouden staan. Dat we 19e zouden worden hadden we dus vooraf niet bedacht en zeker niet bedacht toen we na de derde vaart van de 13e naar de 55e plek gezakt waren.

Het ultieme aan het team is dat we tijdens de vaart altijd met onze eigen prestatie bezig zijn en niet met de prestaties van anderen. We maken ons eigen plan en voeren onze eigen vaart en eigen taken zo goed mogelijk uit. Als we daar geen fouten in hebben gemaakt zijn we voor onszelf heel tevreden.

Dat we er wel fouten in maken bleek toen in het heetst van de strijd de computer uitviel, de doelen niet opgeslagen, die vervolgens niet allemaal opnieuw waren ingevoerd en het tasksheet door het opnieuw invullen in de compueter in de auto was blijven liggen. Dus Jan in de lucht met een niet volledig ingevoerde computer en zonder tasksheet. Dat vergt het nodige improvisatie vermogen en daar kunnen we nog wel wat op trainen.

Vervolgens heb je je resultaat in verhouding tot de rest. En dat deden we dit jaar over het algemeen heel erg goed. Het was mooi om te merken dat het voor ons nog wat onwennig was dat het goed ging en dat we met de top van Europa in de wachtrij stonden voor het uitlezen van de logger en het inleveren van je geschatte resultaten en we zagen dat onze schattingen beter waren dan die van de hen en dat we dan aan onze eigen schattingen gingen twijfelen. Aan het einde van de week wisten we dat we dit jaar meededen met de top van Europa.

Een super ervaring, Caroline en ik hebben veel geleerd over de manieren waarop tasks gezet kunnen worden en hoe daar weer andere tactische overwegingen door naar voren komen. Ook leuk om te merken hoe verschillende wedstrijdleiders verschillend met de regels omgaan en nieuwe uitdagingen weten te creëren.

Dit smaakt naar meer…..


join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page