top of page

Watership down...

Vanavond was een bijzondere avond, want we hadden een ander competitie gebied.

Oei.. out of your comfort zone....

De kaart heeft een ander formaat dus dat is even omschakelen. Dat doen we natuurlijk ruim vooraf, want we zijn goed voorbereid, onderweg in de auto tijdens de drie kwartier naar de andere locatie rijden.

Maar ach.. we komen op tijd aan en iedereen staat te wachten want de wedstrijdleiding is nog niet klaar.

De sfeer onder de piloten en teams is gemoedelijk en gezellig. We hebben echt een leuke tijd met elkaar, er wordt veel gelachen en uitgewisseld.

De opdrachten zijn een fly in en een watership down, wat zoveel inhoudt als een vlieg naar een doel wedstrijd waarbij je je eigen opstijgveld moet zoeken en een vossenjacht waarbij de vos vertrekt vanaf het fly in doel en je weet hoe laat deze opstijgt.

We gaan opzoek naar een opstijgveld en maken onze eigen strategie. We rijden naar een plekje iets verder weg vanwaar we links of rechtsom ruimte hebben. Dit houdt in dat je ten opzichte van je vaarrichting meer naar de richting kunt bewegen die je richting het doel moet hebben (het wordt nu wel heel technisch).

Bij een fly in is het altijd leuk om te merken dat iedereen zijn eigen kant op gaat en dat je uiteindelijk elkaar meerdere piloten vanuit verschillende richtingen op hetzelfde veld weer treft.

We hadden al geleerd afgelopen week. Het fly in doel hebben we vanaf het moment dat we het zagen liggen op zich aangevaren. En met resultaat, we gooiden de marker op 25 meter. En wat is wind en weer toch gek. Want de ballon die 100 meter rechts van ons hing ging op dezelfde hoogte toch echt meer naar links dan wij....

Vervolgens de hare and hound... Mathijs (de wedstrijdleider) was om 18.30 vertrokken vanaf het Fly In doel en we hadden hem vanaf het begin goed in zicht. Hij zat aardig naar rechts dus we zijn hem op hoogte achterna gegaan want daar zat de sturing naar rechts.

We gaan aardig goed, maar als we dichterbij komen lijken we toch te ver naar links uit te komen. We moeten dus op hoogte blijven om het scoringsgebied te halen.

Vanaf 1000 voet (333) meter gooien we de marker, we kunnen moeilijk inschatten hoe goed/slecht we gegooid hebben maar zijn zelf heel tevreden over onze resultaten.

Terug bij het alternatieve wedstrijd centrum staat er een heerlijke BBQ van de sponsor op ons te wachten. Als we terugkomen bij het hotel blijkt dat we het zeker op de eerste opdracht niet slecht hebben gedaan. We zijn 7e met 800 punten. Op de tweede opdracht gooiden we vanaf erg hoog binnen de 100 meter en scoren 500 punten.

Al met al stijgen we een plaatsje in de ranking. Maar boven alles zijn we super tevreden over de resultaten die we hebben neer gezet.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page