top of page

En wat doe je op regenachtige dagen, slapen.....


Zo, we zijn weer een beetje bijgeslapen. Wat een tijden hier. Einde scoring periode om 10 uur ‘s avonds en om 4.30 weer een briefing. Je bent dan tegen een uur of 12 in je hotel en om 3.00 uur gaat de wekker alweer. Als je dan om 9.00 uur weer in je hotel komt, na de ochtendvaart, kun je wel wat slaap gebruiken.

Terugblikkend op de eerste 2 vaarten ben ik eigenlijk best tevreden. De eerste avond was de uiteindelijke weerssituatie anders dan verwacht, maar daar heeft iedereen dan mee te maken. Iets gefrustreerd dat anderen wel naar links gingen en ik niet stond ik in de mand. Totaal twijfelend aan wat ik aan het doen was, mijn gedachten gingen super snel. Wist Caroline me weer terug bij elkaar te rapen en duidelijk te maken dat ik niks verkeerd deed, dat het weer anders was dan verwacht en dat dat voor iedereen zo was. We zijn nu hier, en van hieraf moeten we het zo goed mogelijk proberen te doen. Zo, dat hielp. Een goede inschatting was het om toch de snelheid wat hogerop te gaan zoeken, de doelen lagen verder weg, de betere richting zat laag, maar met zo weinig snelheid dat we er dan helemaal niet meer zouden komen. Deze keuze leverde zelfs nog een 14e positie op de 2e task op, dat had ik na de vaart echt nog niet verwacht.

De 2e vaart ging stukken beter. Het aanvaren van de hesitation waltz (twijfeldans, je krijgt meerdere doelen en daar moet je er een van kiezen) ging niet helemaal zoals vantevoren bedacht. Iets te vroeg naar beneden, dus even terug naar boven en dan niet op tijd terug beneden komend, redden we het niet om mooi over het doel te komen. De marker ligt in de MMA (het marker meet gebied) en dus binnen de 100 meter, we zijn best tevreden, maar het levert ons niet zoveel punten op. Anderen deden het hier veeeel beter.

Vervolgens achter een vos aan. In de ochtend gaat de linker sturing eruit, dus proberen we om eerst wat meer naar links te komen om te voorkomen dat we te ver naar rechts zitten en later op de middag (lees 5 minuten later) niet terug kunnen sturen. Dit blijkt een goede zet. Voor het eerst in mijn competitie carriere vaar ik recht over het kruis, oeh wat spannend, en Caroline gooit de marker netjes op het been van het kruis op 1,79 meter. YES!!! Goed voor een 6e plaats en 911 punten.

We klimmen zo 4 plaatsen in het klassement.

Na deze 2 vaarten hebben we even bij kunnen slapen. Vooral voor Roy erg prettig. Die kwam net terug van het junioren wereld kampioenschap waar ze 7 van de 9 vaarten maakten en kon dus wel wat slaap gebruiken. 3 vaarten gingen niet door en deze tijd hebben we dus gebruikt om bij te slapen maar ook om wat van het Litouwse land te zien. In Alytus ontmoeten we bij toeval een oude ballon-kennis van Jan en hij nodigt ons uit bij hem thuis. We rijden daarheen en krijgen een super vriendelijk ontvangst en een leuk doorkijkje in het leven van iemand die bij de start van het ballonvaren in Litouwen betrokken is geweest nog voor de onafhankelijkheid. Leuk om al deze verhalen te horen van iemand die daadwerkelijk zo achter het ijzeren gordijn geleefd heeft en voor wie het westen een enorme aantrekkingskracht had.

Al met al hebben we onze 1,5 dag goed gebruikt, maar konden wel weer wat vaartjes gebruiken. We gaan voor


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page